داستان کوتاهی از نویسنده شیلیایی فرانسیسکو کولوآنه فرانسیسکو کولوآنه|2002 -۱۹۱۰...
ادامه مطلب|رمان «اشباحِ داروین» نوشتۀ آریل دورفمن
آمیزهای از تاریخ و تخیل. رمان «اشباح داروین» یک رمان انتقادی با نگاه به موضوع کشف امریکا و عواقب هولناک آن برای بومیان این قاره است و نیز روایتی از رابطۀ میان نظریۀ تکامل داروین با سرنوشت بومیان استعمارشده.
آریل دورفمن در رمان «اشباح داروین» تاریخ، خاطرهنگاری و فانتزی و تخیل را باهم میآمیزد و از خلال رمانی با مایههای رئالیسم جادویی، کشف امریکا و پیامدهای آن را از منظر ستمکشان و حذفشدگان و مطرودان روایت میکند.
رمان «اشباح داروین» یک رمان چندصداییِ خواندنی از نویسندهایست که در آثارش همواره به موضوع خیر و شر نظر دارد و در رمان «اشباح داروین» نیز، از خلال طرح مسئلۀ استعمار، به همین موضوع پرداخته است.
متن اصلی رمان «اشباح داروین» اولین بار در سال 2018 منتشر شده است.
مروری بر رمان «اشباح داروین»
آریل دورفمن در رمان «اشباح داروین» به مسئلۀ بومیان امریکا و ظلمی که پس از کشف این قاره به آنها شده و تجربههای هولناک آنها، بهواسطۀ این کشف، پرداخته است و همچنین به تأثیر نظریۀ داروین بر سرنوشت بومیان. نقطۀ آغاز رمان «اشباح داروین» یازدهم سپتامبر سال 1981 میلادی است، اما رمان به این دورۀ زمانی محدود نمیماند و نویسنده ما را با خود به گذشتهای دور، در قرن نوزدهم میلادی، میبرد؛ گذشتهای که بر اکنون شخصیت اصلی رمان «اشباح داروین» تأثیر گذاشته است. در رمان «اشباح داروین» داستان مردی را میخوانیم که در روز تولد چهاردهسالگیاش، در یازدهم سپتامبر سال 1981، با عکسی مواجه میشود که پدرش آن را با دوربین پولاروید از او میگیرد. در عکس اما تصویر شخصی دیگر ظاهر میشود. این شخص کیست و چه نسبت و رابطهای با پسرک دارد؟ این پرسشیست که سرانجام شخصیت اصلی رمان «اشباح داروین» و معشوقۀ او را به سفری پرماجرا به قرن نوزدهم میلادی میکشاند. رمان «اشباح داروین» رمانی دربارۀ جستجوی هویت در متن تاریخ استعمار و ستم استعمارگران بر استعمارشدگان است و کندوکاوی در عواقب استعمار و بحرانهای بنیادینی که استعمار پدید آورده است. دورفمن در رمان «اشباح داروین» صدای حذفشدگان تاریخ استعمار را به متن رمان احضار کرده است. این رمان متشکل از صداهای گوناگونیست که هریک وجهی از ماجرای تلخ استعمار را نمایان میکنند و در کنار یکدیگر داستانی پرماجرا را میسازند. در رمان «اشباح داروین» همچنین، چنانکه پیشتر نیز اشاره شد، نقطۀ تلاقی استعمار و نظریۀ داروین دربارۀ تکامل و تأثیر اینها بر سرنوشت بومیان امریکا به نمایش گذاشته شده است. اینگونه است که پای بخشهایی از خاطرات چارلز داروین نیز در این رمان به میان میآید.
داستان کوتاهی از نویسنده شیلیایی فرانسیسکو کولوآنه فرانسیسکو کولوآنه|2002 -۱۹۱۰...
ادامه مطلبآه از آن لحظه هایی که به یاد همه آدم...
ادامه مطلبجاناتان سوئیفت از کتاب «حکایت بانوی آزرده»، انتشارات پارسه «توصیف...
ادامه مطلبکتاب شبهای بیخوابی الیزابت هاردویک، با تأخیر حدوداً یک ساله،...
ادامه مطلبخاطرهنویسها اغلب سر کتاب دومشان دچار مشکل میشوند چون باید...
ادامه مطلبفیلیپ لوپیت منتشر شده در مجله ناداستان شماره 16، دی...
ادامه مطلبفیلیپ لوپیت متن کامل را در مجله ناداستان شماره 15...
ادامه مطلبناداستان نوشتن اصول و اخلاقیاتی دارد، مخصوصا اگر درباره اعضای...
ادامه مطلبمترجم: فرزام کریمی – روزنامه ستاره صبح کیت شوپن با...
ادامه مطلبراوی بی نام گاوخونی میشد پسرعموی هملت باشد، رودررو با...
ادامه مطلبکتاب صوتی داستان «فریای هفت جزیره» نوشته جوزف کنراد و...
ادامه مطلبنقلقولهای گشایشگر آثار را بسیار دوست دارم و مدتی است...
ادامه مطلبCopyright © 2024 | WordPress Theme by MH Themes